CAPITAL DERGİSİ TEMMUZ’DA “EN HAYIRSEVER 50 LİDER”

Tomris Güzelyurt 30 Haziran 2017

CAPITAL DERGİSİ TEMMUZ’DA “EN HAYIRSEVER 50 LİDER” ARAŞTIRMASINI YAYINLIYOR

Capital’in temmuz sayısı özel araştırmalar, söyleşiler ve analizlerle dolu. Kapakta bu yıl 5’inci yılını dolduran “Türkiye’nin Gönlü Zengin 50 İş İnsanı Araştırması” yer alıyor. Bu araştırma bağış tutarlarına göre Türkiye’nin 2016 yılındaki en hayırsever 50 liderini ortaya koyuyor. Araştırmanın bir diğer amacı da 2016 yılında bağışlarını artırarak sürdüren bu gönlü en zengin iş insanlarının diğerlerine de örnek olması.

Pladis CEO’su Cem Karakaş, THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı ve Yeşim Tekstil CEO’su Şenol Şankaya ve Azerbaycan merkezli Pasha Bank’ın genel müdürü Cenk Eynehan ile yapılan özel söyleşiler de temmuz sayısının öne çıkan konularından.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, 2018’de üçüncü havalimanına taşınma gerçekleştikten sonra 2023 hedeflerine odaklanacaklarını ve 30 milyar ciro hedefine ulaşmak için çalışacaklarını söylüyor. Pladis CEO’su Cem Karakaş, yeni yatırımlara devam ettiklerini söylüyor ve “Artık yeni marka almayız, yeni coğrafya ve ülke getirecek yatırımlara yöneleceğiz” vurgusunu yapıyor.

Bu konular haricinde de yaz günlerinde iş insanlarına ilham verebilecek pek çok güncel araştırma ve yönetim konusu da mevcut. “Denge Arayışı” başlıklı araştırma 18 sektördeki arz-talep dengesizliğinin boyutlarını ortaya koyuyor. Yönetim sayfalarında ise “Yeni Nesil Bağımsızlar” başlığı altında ise son yıllarda yönetim kurullarında “bağımsız üye” olarak görev yapmaya başlayan profesyonellerin ve CEO’luk deneyimli üst düzey yöneticilerinin profili, nitelikleri ve hangi şirketlerde görev aldıkları inceleniyor.