Lezzet dünyasının yeni yayını

yazar 25 Haziran 2016
Yiyecek içecek dergilerine bir yenisi eklendi. Yeni dergi, kısa adı TAFED olan Türkiye Aşçılar Federasyonu tarafından projelendirildi. Uras Medya Grubu tarafından içeriği ve tasarımı hazırlandı. Derginin tasarını ise interaktif bir özellik taşıyor.   24×32 ebadın da ki, dergi altı formadan oluşuyor.  Derginin sunuş yazısı ise Yazı İşleri Müdürü Ayşegül Közdemir Cihan tarafından yazılmış. Matbah’ın sayfalarında ilginç konular yer alıyor.  En çok ilgi çeken konu ise derginin ekibi tarafında titizlikle hazırlanan   “Sektörün Babaları” adını taşıyor. Dergi adını ise Osmanlıcada Mutfak, Mevlevi kültüründe ise Pişmek, pişirmek anlamına geliyor. Ayşegül Közdemir Cihan’ın sunuş yazısı ise şöyle:
‘Ben’ değil ‘Biz’
Kısa bir sürede, uzun ama verimli tartışmalarla “pişirdiğimiz” dergimiz “Matbah”ın ilk sayısı ile” merhaba “diyoruz sektöre… “Matbah” , “TAFED” Türkiye Aşçılar Federasyonu bünyesinde ve Uras Medya-Yayın Grubu’nun deneyimle, dinamizi birleştiren ekibi tarafından hazırlanıyor… “Ben” dilinin değil “Biz” dilinin egemen olduğu bu ekip, çok şey yapılmış bir sektörde farklı olanı yakalamanın peşinde koşuyor… Elbette bunu yaparken duayenlerimizin dokunuşları, ünlü aşçılarımızın reçeteleri, meslek kuruluşlarımız ve firmalarımız bizim için çok önemli… İşbirliği ile daha iyiye, daha güzele hep birlikte ulaşacağımıza inanıyoruz… İlk sayımızda “TAFED” Türkiye Aşçılar Federasyonu 5. Olağan Kongresi “öncesi” ile yer alıyor… Kongre detayları, alınan kararlar ise Temmuz sayısında sizlerle olacak… “On bir ayın sultanı Ramazan”a “Osmanlı Ramazanları” penceresinden baktığımız yazımızın dışında, “Sektörün Babaları”nda sektör temsilcilerini çocukları ile mutfakta görüntüledik… Bütün Babalarımızın “Babalar Günü” kutlu olsun. Dergimizde “2016 Uluslararası Dünya Bakliyat Yılı” nedeniyle bu sektöre geniş yer ayırdık. Ve yıl sonuna kadar da her sayımızda bu konuyla ilgili yazılara yer vermeye hazırlanıyoruz. Ülkemizin önde gelen firmalarını bu sayfalarımızda görmek bizi mutlu edecek. İstiyoruz ki; masalarda kalan değil, keyifle okunan bir dergi olalım.. Bunun için de sizlerin öneri ve katkılarınız bizler için çok önemli… Uzun sözün kısası, biz “Matbah”ımızı “pişirir”ken keyif aldık, umarız siz de okurken aynı keyfi alırsınız… Hep daha iyiye ulaşmak dileğiyle… Saygılarımızla
Bir anlamda kardeş yayın sayılan Matbah’a uzun ömürler ekibine de başarılar diliyoruz.