PLATİN DERGİSİ HAZİRAN SAYISIYLA TÜM BAYİLERDE

Her ay ekonomi ve iş dünyasının nabzını tutan PLATiN, Haziran sayısıyla tüm yeniliklerden haberdar olmanızı sağlıyor.

MEKTEBİM YÖNETİM KURULU BAŞKANI ÜMİT KALKO

“TÜRKİYE’NİN VATANSEVER OKULLARA İHTİYACI VAR”

ÜLKENİN İHTİYAÇ DUYDUĞU KALİTELİ EĞİTİMİ VERMEK ÜZERE 81 İLİN 81’İNDE VAR OLMAK İÇİN BİTMEYEN BİR ÇALIŞMA İÇİNDE OLDUKLARINI ANLATAN MEKTEBIM YÖNETIM KURULU BAŞKANI ÜMİT KALKO, 30 BİN ÖĞRENCİ VE ALTI BİN ÇALIŞANIYLA MEKTEBİM BAYRAĞINI HER GEÇEN GÜN İLERİYE TAŞIYOR. DÜNYA EĞİTİM STANDARTLARINDAKİ EĞİTİM MODELLERİNİ ÖRNEK ALAN VE İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA EĞİTİM VEREN MEKTEBİM, YURT İÇİ KADAR YURT DIŞINDA DA YER ALMAYI HEDEFLİYOR.

DÜNYA EKONOMİSİNDE ÇİN MUCİZESİ

ÇİN HALK CUMHURİYETİ, YÜZÖLÇÜMÜ İTİBARİYLE DÜNYANIN ÜÇÜNCÜ, NÜFUS İTİBARİYLE DE DÜNYANIN EN BÜYÜK ÜLKESİ… DIŞ TİCARET HACMİ YÜZDE 5,6 ORANINDA ARTIŞ GÖSTEREREK 4 TRİLYON DOLARI AŞAN ÇİN, HEM İLERİ TEKNOLOJİ HEM DE KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER İLE DÜNYADA AMERİKA’DAN SONRA İKİNCİ BÜYÜK EKONOMİ HALİNE GELDİ. DÜNYA EKONOMİSİNİN BAŞLICA BÜYÜME MOTORU OLARAK GÖRÜLEN ÇİN, GENİŞLEYEN PAZAR KİMLİĞİYLE DE KÜRESEL PLATFORMLARDA AĞIRLIĞINI HER GEÇEN YIL ARTIRMAYA DEVAM EDİYOR.

SANAYİCİLER İLK ÇEYREKTE BÜYÜMEDE VİTES YÜKSELTTİ.

YILIN İLK ÇEYREĞİNİ GERİDE BIRAKAN SANAYİ ŞİRKETLERİ, ZOR GEÇEN BİR 2016’DAN SONRA NEFES ALMAYA BAŞLADI. REEL SEKTÖRÜN SATIŞLARINI DA, KÂRLILIĞINI DA ARTIRDIĞI BİRİNCİ ÇEYREKTE, HÜKÜMETİN ALDIĞI ÖNLEMLER VE TEŞVİKLERİN ETKİLERİ OLDUKÇA POZİTİF BİR ŞEKİLDE HİSSEDİLİRKEN, ÖZELLİKLE YURT DIŞINA SATIŞI OLAN ŞİRKETLERİN DE ÖN PLANA ÇIKMASI GÖZLERDEN KAÇMADI… YILIN İKİNCİ ÇEYREĞİ VE İKİNCİ YARISI İÇİN DE BEKLENTİLER, BU OLUMLU HAVANIN DEVAM EDECEĞİ YÖNÜNDE…

TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ VE CEO’SU HIROSHI KATO, “ÜRETİMDE YERLİ PARÇA TEDARİĞİNİ MÜMKÜN OLAN EN YÜKSEK SEVİYEDE TUTMAYA GAYRET EDİYORUZ”

29 YILI AŞKIN BİR SÜREDİR TÜRKİYE’DE ÜRETİM YAPAN TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ, YERLİ ÜRETİME AĞIRLIK VERİYOR. BUNA GÖRE GEÇEN YILIN SON ÇEYREĞİNDE PİYASAYA ÇIKAN TOYOTA C-HR; TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN İLK CROSSOVER, TÜRKİYE’DE ÜRETİLEN İLK HİBRİT ARAÇ VE JAPONYA DIŞINDA ÜRETİLEN İLK TNGA (TOYOTA YENİ GLOBAL PLATFORM) OLMA ÖZELLİKLERİNİ TAŞIYOR. TOYOTA OTOMOTİV SANAYİ TÜRKİYE A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ VE CEO’SU HIROSHI KATO, “TÜRKİYE’DEKİ ÜRETİM, GLOBAL TOYOTA’NIN ŞİRKETİMİZE OLAN GÜVENİNİN BİR YANSIMASI” DİYOR.

ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DERNEĞİ (YASED) YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET ERDEM “TÜRKİYE BÖLGESEL BİR YATIRIM MERKEZİNE DÖNÜŞMELİ”

TÜRKİYE’YE 2016 YILINDA 12.1 MİLYAR DOLAR TUTARINDA ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIM GİRİŞİ OLDU. ULUSLARARASI YATIRIMCILAR DERNEĞİ (YASED) YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET ERDEM, BİRLEŞMİŞ MİLLETLER TİCARET VE KALKINMA ÖRGÜTÜ’NÜN (UNCTAD) HENÜZ KESİNLEŞMEMİŞ VERİLERİNE GÖRE 2017’NİN İLK İKİ AYINDA 1.1 MİLYAR DOLARLIK DOĞRUDAN YATIRIM GİRİŞİ OLDUĞUNU BELİRTİYOR. BU YATIRIMLARDA BİRİNCİ SIRADA FİNANS SEKTÖRÜ BULUNUYOR. BU SEKTÖRÜ SIRASIYLA MADENCİLİK VE SANAYİ YATIRIMLARI TAKİP EDİYOR. ERDEM, “ÜLKEMİZDE FAALİYET GÖSTEREN YATIRIMCILARIMIZIN OPERASYONLARINI DİĞER ÜLKELERDEKİ FAALİYETLERE GÖRE DAHA VERİMLİ BİR ŞEKİLDE YÜRÜTMESİ, SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME SAĞLAMASI VE YENİ YATIRIMLARIN GELMESİNİN SAĞLANMASI EN ÖNEMLİ HEDEFİMİZ. VİZYONUMUZ İSE TÜRKİYE’NİN SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME VE KALKINMASINA KATMA DEĞER YARATAN, ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIMLARLA DESTEK VEREN ÖNCÜ BİR SİVİL TOPLUM KURULUŞU OLMAK. TÜRKİYE’NİN ORTA VE UZUN VADELİ BÜYÜME STRATEJİSİNİ ‘BÖLGESEL BİR MERKEZ’ OLMA ADIMIYLA TEMELLENDİRMESİ VE BU BAĞLAMDA EDİNİLMESİ GEREKEN YETKİNLİKLERİ VE YOL HARİTASINI BELİRLEYEREK, HIZLA BU HEDEFE ODAKLANMASI SON DERECE KRİTİK. TÜM BUNLARIN YANI SIRA YATIRIM ARTIŞINDA GEREKEN BÜYÜK İVMENİN SAĞLANMASI İÇİN, ÜLKE OLARAK İZLEYECEĞİMİZ STRATEJİK YOL HARİTASINI VE ÖNCELİKLERİMİZİ GÖSTEREN BİR ‘ULUSLARARASI DOĞRUDAN YATIRIM STRATEJİK PLANI’ HAZIRLANMASI KONUSUNDA ÖNERİLERİMİZİ KAMU OTORİTELERİYLE PAYLAŞTIK VE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK. TÜRKİYE’NİN BÖLGESEL BİR YATIRIM MERKEZİNE DÖNÜŞMESİ VE SANAYİDE DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ YAKALAMASI, 2023 HEDEFLERİNE ULAŞMAK ADINA ATILABİLECEK EN ÖNEMLİ ADIMLAR OLACAK” DİYOR.

Platin Haziran sayısıyla; Gaziantep, Haliliye, MÜSİAD Kayseri ekleriyle tüm bayilerde.

Sosyal Medyada Paylaş