Yayınclık kolay iş değil..

O şirket, ülkemizin bilişim sektöründeki en eski yayınlarını içinde barındırıyordu. Yayıncılığın yanında bir çok etkinlik ve fuara imzasını koymuştu. Başarıları baş döndürücü şekilde artan şirkette ibreler terse dönmeye başlamıştı. Önce bünyesinde bulunan dünyaca ünlü fuar markasını kaybettiler. Bu kayıp peş peşe pek çok zararı beraberinde getirdi. Dev şirket bazı kamu kurumları ile de sıkıntılıydı. Gün geldi şirket yönetimi değişti. Ve yenilikler hızla yaşanmaya başladı. İşte sanki bugün yeni doğmuş bir bebek gibi olan İnterpromedya’dan, BT Haber Şirketler topluluğuna geçişin hikayesi.

1 Ekim 2013’de Murat Göçe İnterpromedya’nın yönetim kurulu üyesi ve Genel müdürü olarak olarak göreve başladı. Bu olay, BT haber’in 3 Ekim 2013’de tarihli nüshasında “Murat Göçe genel müdürlük görevini  Güldane Taşdemir’den devir aldı”. şeklinde duyuruldu. Aslında Murat Göce’nin göreve başlaması bir devrin sonunun başlangıcı idi. Kalp atışları zor duyulan İnterpromedya tükenmişti. İnterpromedya’nın yeni genel müdürü Göçe 33 yıldır bilişim sektöründeydi ve bir çok başarılı projeye imza atmıştı. Sonrasında, şirketin hisselerini devir aldı. Bu ağır şartlarda 2014 yılında Bilişim zirvesini ve bir çok projeyi hayata geçirdi. BT haber şirketler Grubunu kurdu. Onu bu zorlu savaşta Ayhan Sevgi, Bülent Nevres, Handan Aybars, Sedef Özkan, Nevzat Karataş, Neslihan Aksun gibi isimler yalnız bırakmadı. Göçe şirketi yeniden yapılandırdı. Şirket merkezi yeni ve modern bir yere taşındı. Tüm bu değişikliklerle BT haber ve etkinlikleri sektör içinde ki saygın yerine yeniden kavuştu. Yapılan değişikliklerle ve yeni yapılanma ile alacaklıların kapısını aşındırdığı şirket bu günlerde kar eden ve borç ödeyen bir hal aldı

ub3ippUdİşte Murat Göçe’nin ağzında İnterpromedya’dan BT haber Şirketler Topluluğuna geçişin öyküsü ve son yaşananlar.

Murat Göçe “Herşeyi Bize anlattım”

Eğer bir şirketin yönetim kurulu üyesi olursanız o şirkete ait geçmişe ait tüm borçları da kabul etmiş olursunuz, sonrasındakileri de. Ta ki yönetim kurulundan çıkana kadar.
Genel Müdür olarak görev aldığım bu yeni şirket hikâyesi, ilk günden yönetim kuruluna seçilmekle pek de iyi başlamamış oldu. Daha ilk gün hiçbir hesabı kontrol etmeyip insanlara güvenmenin bedeli yüklü bir borcu devir almakla ağır olacaktı.
İlk 4 ay sonunda şirketin borcunun milyonları aştığı ortaya çıkınca yaptığım itiraz sonucu, eski sahiplerinin önce yüzde 50, sonra şirketin tamamını bana devir etmeleriyle sonuçlandı. Zaten girmiştim bu maceraya, biraz daha batmanın bedeli ne olabilirdi ki?
Detaylara boğmanın pek de bir anlamı yok. Şimdi borçlar ödeniyor, işler büyüyor, yeni projeler yeni heyecanlar oluşuyor. Gittikçe büyüyen BTvizyon Anadolu toplantıları, Görkemli Teknoloji Platformları, Yuvarlak Masa Toplantıları ve e-devlet, BThaber’in 1067’inci sayısı, Çocuk Bilişim Zirvesi, Sektörün en prestijli Bilişim500 araştırması, birçok yeni proje ve elbette ICT Summit NOW Bilişim Zirvesi
Buraya kadar olanlar azimli, çalışkan ve dürüst bir ekibin müthiş çalışmasının sonucu. Alın teri ve emeklerin hasatı.bt haberGurur dolu ve onurlu bir yapı. Ve tabi ki müşteri ve sponsorların büyük desteği sonucudur bu! Bu gerçek dostlarımıza da buradan saygılarımla teşekkürlerimi iletiyorum.
Hikâye asıl şimdi geliyor. Bu başarılar, dinozorlaşmış ve sadece kendinin dediğini doğru bulan bazı azınlık kesimlerde ise tamamen dedikodu ve varsayımlardan oluşmuş, süreçleri sadece birkaç kendini bilmezden dinlemmiş, tabi ki olumsuz ve ön yargılı görüşlere dönüştü maalesef. Hiçbir çalışanın, emeği geçmiş insanın görüşü alınmadan tam bir bağnaz kafası ile karara varış.
Bizim her paydaş ile beraber hareket etme isteğimize zarar vermekten başka çok da umursamadığımız bu durum nasılsa bizi dinleyenler tarafından alkışlanıyor, takdir ediliyor, seviliyor. Onları bu akılcı yaklaşımları ile kutluyor ve alkışlıyoruz.
Önümüzde iki büyük heyecan var. Biri ilkini geçen sene gerçekleştirdiğimiz Çocuk Bilişim Zirvesi, diğeri ise Bilişim500. İyi haber bu sene de Bilişim sektörüne emeği geçen değerli insanlara 35 yıl ödülü var. Elbette ödül verdiklerimizden çok daha fazlası var, onları da saygı ve minnetle anacağız.

Murat Göce BT haber’ de olan biteni işte böyle anlatıyor. Göçe ve ekibine başarılar diliyoruz.

1c67b8fMurat Göçe kimdir?

Doğa ve hayvan dostu olarak tanınan, koyu galatasaraylı olan, Murat Göçe İnterpromedya’nın son genel müdürü.   Bilişim sektörünün çeşitli alanlarında 33 yıllık deneyim sahibi olan Göce, şirket içinde bir çok yeniliğe imza attı. BThaber Şirketler Topluluğunu kurdu. Bu onun kariyerinde en büyük başarılardan biri olarak yer aldı. Murat Göçe 1980 yılından beri Türk bilişim sektöründe çeşitli pozisyonlarda teknik uzman ve yönetici olarak hizmet verdi. Bu süreçte kişisel bilgisayarlar, sunucu mimarileri ve internetin dünü ve bugününü birebir yaşayarak birçok önemli projede uyguladı. Yönetici olarak profesyonel yaşamına devam eden Göçe, şirketlere proje danışmanlığı, pazar araştırmaları, sistem bütünleştirme ve güvenlik çözümleri gibi konularda yardımcı oldu. Göçe, birçok uluslararası ve ulusal şirket, organizasyon ve kuruma profesyonel danışmanlık hizmetleri sağladı. Murat Göçe son olarak Kaspersky Türkiye Ofisi’nin Genel Müdürlüğü görevinden ayrıld

Sosyal Medyada Paylaş